Вили

Вили и къщи в България.

Разгледайте нашите предложения за почивки в България, а също и екскурзии в чужбина

Вилите са къщи за почивка на спокойно място. В някои случаи става дума за вили, които се превръщат в дом за цялото семейство по време на празниците. Другият вид вили са предпочитани от приятели, които искат да се съберат на ново и различно място и да се забавляват. Тук може да се направи връзка с хижите, но за разлика от тях, вилите се намират в селца или малки градчета.

Предпочитани са вилите в села или градчета, разположени в подножието или в сърцето на някоя българска планина.  Така освен на спокойствието, посетителите могат да се насладят на природата и чистия въздух. Търсени са например вили в Боженци. Село Боженци се намира в Стара планина, в близост до градовете Габрово и Трявна. Още и за вили в Рибарица, село в северното подножие на Стара планина. Хората от Казанлък и Стара Загора са привлечени да търсят вили в село Шипка.

Малките селца в Родопите са чудесно място за прекарване на една спокойна и приятна почивка. Ако търсите вили в Триград, няма да се разочаровате. Селото е чак до границата с Гърция, но пътят до там е изключително красив. Минава се през Триградското ждрело, където се намира и пещерата Дяволското гърло. Недалеч от Триград е и Ягодинската пещера. Между три планини (Пирин, Рила и Родопите) се намира село Баня. Много хора предпочитат вили в Баня, освен заради спокойното място, но и заради близостта му до Банско. Друго място, което привлича туристи през зимния сезон са вилите в Говедарци.